Autómentés autópályán

Autómentés autópályán: Mit kell tenni, ha lerobbant az autó?

Bár senki sem szeretne ilyen helyzetbe kerülni, az autópályán történő lerobbanás bárkivel előfordulhat. Ilyenkor fontos a nyugalom megőrzése és a megfelelő lépések megtétele, hogy a lehető legbiztonságosabban kezelhessük a helyzetet. Lássuk, mire kell figyelni, ha autónk az autópályán hagy cserben minket.

Álljon félre biztonságosan

Amint észleli, hogy autója nem működik megfelelően, az első és legfontosabb lépés a lehető legbiztonságosabban félreállni. Ha lehetséges, húzódjon le az út szélén lévő vészsávba, kapcsolja be a vészvillogót, és helyezze el a baleseti elakadásjelző háromszöget a megfelelő távolságra az autó mögött.

Maradjon az autóban, ha lehet

Ha az autópálya forgalma sűrű vagy a viszonyok veszélyesek, maradjon az autóban, húzza be a kéziféket, és kapcsolja be a vészvillogót. Nyissa ki az ablakot, hogy friss levegőhöz jusson, de csak annyira, amennyire biztonságos.

Hívja az autómentőt

Az autópályán történő lerobbanás esetén hívjon autómentő szolgálatot. Használja a mobiltelefonját, ha van nála, vagy ha nincs, keressen egy közeli segélyhívó oszlopot. Magyarázza el a helyzetet, adja meg pontos helyzetét, és maradjon a vonalban, amíg az operátor biztosítja Önt arról, hogy segítség van úton.

Biztonsági felszerelés használata

Ha rendelkezik biztonsági mellényekkel, húzza azt magára, mielőtt kiszállna az autóból. Ez különösen fontos rossz látási viszonyok vagy éjszaka esetén.

Ne próbálkozzon saját maga megjavítani az autót

Az autópályán történő önálló szerelés veszélyes lehet, ezért kerülje a saját kezű javítást, hacsak nem valami egyszerű, például egy defekt cseréje az, amit biztonságosan el tud végezni.

Tartsa távol magát a forgalomtól

Miközben vár a segítségre, álljon vagy üljön az autója mellett, de mindig a forgalommal ellentétes irányban, hogy elkerülje az esetleges baleseteket.

Győződjön meg róla, hogy az autómentő megfelelő

Amikor megérkezik az autómentő, győződjön meg róla, hogy az tényleg az Ön által hívott cég. Soha ne adja át az autóját kétes hitelességű személyeknek. Ha az M3 autópályán robbanna le javasoljuk az www.m3asautomentes.hu szolgáltatást, amelyik évek óta magas színvonalon dolgozik az autópályán és környékén.

Az autópályán történő lerobbanás stresszes és ijesztő lehet, de ha tudjuk, mit kell tenni, jelentősen csökkenthetjük a helyzet veszélyeit és kellemetlenségeit. A fent említett lépések segíthetnek abban, hogy nyugodtak maradjunk, és biztonságosan kezeljük a helyzetet, miközben segítségre várunk. Mindig legyen nálunk egy autós elsősegély készlet és biztonsági felszerelés, hogy felkészültek legyünk az ilyen váratlan helyzetekre.